Fans van een voetbal club

Fans van een voetbal club

Iedereen die een televisie heeft, heeft een keer naar voetbal gekeken. Zo worden bepaalde wedstrijden gespeeld en kan het heel leuk zijn om hier naar te kijken. Vaak zie je dan volle tribunes met veel fans die juichen en het naar hun zin hebben. Deze fans zijn vaak van een groot belang voor een club. De fans zorgen er altijd voor dat er geld in de kassa komt van de club. Hiermee kan de club bepaalde aankopen maken zoals een speler, maar ook het stadium onderhouden. Dit geld krijgen ze door kaartjes te verkopen, maar ook eten en drinken bij een voetbalwedstrijd. Deze fans zijn dus van belang, maar ook voor de spelers op het veld. Door het geluid dat ze maken kunnen deze spelers extra motivatie krijgen en beter spelen. Dit kan je ook terug zien in de cijfers en kan je zien dat fans ook een invloed hebben op sommige wedstrijden. Fans over het algemeen kunnen soms heel fanatiek zijn en soms zorgen voor problemen. Daarom zijn er vaak regels bij een club en kan dit soms uit draaien voor een stadionverbod bij bepaalde fans. Dit duurt soms jaren en kan dit natuurlijk vervelend zijn voor een fan.

belarus-borisov-borisov-arena-bate-bate-football-club-stadium-grass-power-lightning-warm-up-league_t20_j14ZWa

Hooligans

Sommige fans zijn zoals eerder gezegd heel fanatiek. Sommige van deze fans kan je daarom ook hooligans noemen en zorgen voor veel problemen in een stadium. Zo zingen ze slechte dingen en kan het zijn dat ze racistisch zijn. Ook houden ze van vechten en kan het zijn dat er veel vechtpartijen zijn. Dit kan je zien aan voetbalclubs zoals Ajax en Feyenoord, bij deze gevechten is zelfs een keer een dode gevallen. Daarnaast gooien ze met vuurwerk tijdens een wedstrijd en zorgen ze vaak alleen maar voor problemen. Politie is er maar druk mee en bij veel wedstrijden zie je vaak veel politie staan om alles in bedwang te houden.

Zelf voetballen

Veel fans die graag kijken naar voetbal, voetballen zelf ook. Dit is een leuke sport en veel mensen doen dit al sinds ze klein zijn. Het kan een moeilijke sport zijn en hier heb je soms veel tactiek voor nodig. Zo speel je in een team en moet je goed samenwerken en een goede communicatie met elkaar hebben. Op deze manier kan je ervoor zorgen dat je wedstrijden wint en soms zelf prijzen kan winnen op bijvoorbeeld een toernooi.

MEER TE WETEN KOMEN

technieken

spellen